Vinnaren.....

            
På aftonbaldets hemsida finns en pappaledig man vid namn Daniel som bloggar om livet med dottern "Korvas".. Det är ett naturligt inslag i min dag att läsa han och korvas underbara blogg om deras tillvaro..  Härom dagen tog Daniel upp kampen mot det fula och elaka ordet "styvpappa", tanken var att vi läsa skulle hitta på ett bättre ord för den rollen.. Se här:

Styvutredning

Skrivet av Daniel 27 november 2008, klockan 08:26

Korvasson får hamna lite i skymundan i några inlägg framöver för nu är det viktiga saker som måste utredas.

Jag är inte bara pappa utan även styvpappa. På vägen till att bestämma mig för benämningen "styvpappa" har jag smakat på de andra alternativen, för att slutligen landa vid styvpappa, därför att det känns "på riktigt". "Plastpappa" och "låtsaspappa" är skitdåliga alternativ tycker jag. Man låtsas ju liksom inte vara pappa. Och vadå plast? "Extrapappa" är mer okej men det låter lite som att man är en vikarie, som hugger i ibland. "Bonuspappa" låter ju glatt, kan man tycka, men det förmedlar inte ansvar. Mer som någon som ger barnet choklad och bingolotter men aldrig backar upp mamma när det gäller. En som bara ger ros och lämnar riset åt morsan.

Problemet är att styvpappa inte heller är riktigt bra. Det låter strängt och oavslappnat. Fanny och Alexander (i filmen av Ingmar Bergman) hade sannerligen ingen bonuspappa i den elaka prästen. Han var en styvpappa ut i fingerspetsarna och drog sig inte för att ta till riset. Och sådan vill man ju inte vara. Hur skulle det se ut? "Molly, kyss min hand" (inspirerat av replik från Fanny och Alexander efter att Alexander fått rejält med stryk av styvfar).

Därför ämnar jag försöka göra någonting åt saken och utlyser härmed en stor belöning åt den som kommer på den perfekta benämningen. Förstapriset är Korvassons rosa strumpor som hon fick av länsförsäkringar (se bild och bakgrund i inlägget "en bra start"). När vi har utsett en vinnare samlas vi med facklor och plakat utanför riksdagen eller svenska akademien, eller vart man nu vänder sig med den här sortens frågor, och kräver att de byter benämning.

Så sätt igång och kom med förslag! Försök att vara kreativa nu. Think outside the box (tänk utanför boxen). Alla förslag publiceras imorgon och så blir det omröstning och sedan koras vinnaren under pompa och ståt. Mitt eget förslag är "dubbelpappa". Det är också dåligt, men jag kan ju inte få vinna min egen tävling.

Även om det vore praktiskt och skulle bespara mig portot, eftersom de rosa strumporna redan är här.


Detta inlägg ledde till ofantligt många förslag så jag tänkte att jag kunde ge mig in i leken jag med.. Fantasifull som jag är kom jag på min "bull-bolliga" rosa vän med den perfekata benämningen "Barbapappa" Skickade in mitt förslag (kommentar nummer 39) och igår genomfördes en omröstning på Aftonbladets hemsida (Wendela), hör och häpna....
                            
"Barbapappa" Daniel och Molly.. (Bilden är tagen från Wendela på aftonbladets hemsida)

Vinnarna av "Styvpappatävlingen"

Skrivet av Daniel 29 november 2008, klockan 11:32

Korvasbloggen vill tacka för alla fantastiska förslag och presenterar härmed stolt de två vinnarna av "Styvpappatävlingen"!

Vinnaren efter omröstningen på Wendela med förslaget "Barbapappa" är: LINDA(Kommentar nr 39). Det var två stycken som föreslog Barbapappa men Linda var först. Grattis Linda till ett par rosa strumpor från länsförsäkringar!

Vinnaren efter omröstningen här på Korvasbloggen med förslaget "Pluspappa" är: HELENA (kommentar nr 1). Grattis Helena till en av undertecknad designad klädnypa!

Vinnarna kan maila sina adresser till [email protected], så skickas priserna inom kort.  

Måste allt säga att jag är lite stolt , inte alla som vunnit en sådan ärofylld tävling =) Hoppas nu regeringen nappar på förslaget och byter ut fula ordet "styvpappa"...


Kommentarer
Postat av: tvillingen

grattis!! du är allt bra kretiv du, inte som jag alltså som är inne i en period av okreativitism. Ramla inte av stolen nu men jag har iafall lagt upp nåra bilder på min blogg :) Miss you like crazy!! pöss

2008-11-29 @ 15:45:11
Postat av: Cilla

Är det sanning? Haha=D Så himla roligt! GRATTIS! Vilken ära!=D Ja, men då blir det att fira ikväll eller vad händer? Själv kan jag knappt stå på benen men slår dig en signal=) P&K

2008-11-29 @ 18:43:48
URL: http://ceas.blogg.se/
Postat av: tvillingen

jag har hört att du har väldigt bra smak när det gäller köksdukar ;) det finns matchande ljusstakar åxå p dollar, vita med en röd ängel på...

2008-11-30 @ 09:56:18
Postat av: Sofie

Oj, grattis Linda!



Nu får du visa upp dina fina strumpor någon dag tycker jag =)

2008-12-03 @ 16:56:57
URL: http://anniesofie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0