Lugnet..

har nu lagt sig, tjejjorna har åkt hem, middags-gästerna har avlägsnat sig och jag har tagit ett varmt, lååååångt bubbel-bad (bubblade 4 min med ipoden på högsta volym=/).. Nu har jag testat kläderna tills imorron och jag måste säga att jag lyckats rätt bra trots allt!! Vet ni förresten att den INTE finns en ENDA affär i stan som säljer röda adidas-brallor, så jag fick skapa egna =)

Dagarna med flickorna har varit kul.. Vi har spelat Wii, fikat, SHOPPAT och ätit god (läs onyttig) mat =) Har köpt hela min outfit, en ny UR-SNYGG toaborste (ja det finns snygga sånna, men dom kostar), nya gardiner (ett par plommon-färgade och ett par jul-gardiner), 2 par benvärmare (bruna och off-whitea), en julstjärna (en sån som man hänger i fönstret), en fin present till en alldeles speciell liten tjej, fina paket-papper, en sop och en dammsugare =) Är säkert massa annat strunt oxå men det kommer jag inte på nu..

Igår bokade jag och prinsen resa och hotell till Sundsvall.. Vi firar ju snart ett år och då har vi planerat in en liten tripp, skönt att komma bort från hem och hushåll ett par..

Idag när tejjorna dragit kom Oskis och Carro på middag.. Det bjöds på pasta och fläskfilé med god sås =) Vi planerade inför morron-dagen då det är HALLOWEEN- OCH 20 ÅRS FEST =D
Min älskade Carro vän ska äntligen bli stor och det ska firas med dunder och brak..

Nu ska jag lägga mig och lyssna på en ny ljudbok, blev klar med den andra nyss när jag låg i badet och den var RIKTIGT bra.. Hoppas fortsättningen är lika gripande.

                                     HAPPY HALLOWEEN EVERYBODY =)

                                                     
                                                   

Går-dagens kommentar...

Maria och jag kliver ur bilen vid hemköps parkering.. Maria tittar på skylten som påvisar att man ska pakera på snedden, så här... / / / /

-"Men är det bara blinda som får parkera här eller" (Maria)
-"Nä det visar hur bilarna ska stå" (Jag)

Sen börjar jag GAP-SKRATTA och kommer på att..

-"Maria jag tror inte det finns parkeringar för blinda, tror inte att dom får köra bil"

Maria börjar oxå skratta och skäms lite "lätt"

Nu är frågan, är det jag eller Maria som har körkort egentligen??

En vän...

Fick ett glädjande besked av en vän =) Är så glad för deras skull och önskar dom all lycka...

Måste även passa på att Gratulera min sötaste go-unge Matilda på hennes dop-dag i lördags.. Sötnosen där =)
      
      (Bilden är stulen från mamma Stinas blogg)

Annars är mitt liv som det ska.. I helgen har vi pysslat i lägenheten, tvättat all vår tvätt, invigt vårt nya bubbel-badkar (bör endast nyttjas med hörsel-kåpor på) och haft lite besök.. Imorron kommer min tjejjor på besök och det ska bli skojj, skönt med lite semester oxå =)
I dag rullar jobbet på i gaaaaaaanska lagom takt. Telefonerna går, men inte varma..

Nu äre bara en dryg halvtimma kvar och sen ska jag gå hem och äta.. Värsta kul att gå nu när jag har en så bra ljudbok att lyssna på.. Ikväll har jag en jobbig sak att ta tag i, jag har ett glädjande besked till en vän och jag hoppas (hoppas, hoppas) att vårt trådlösa modem har kommit..

Hoppas alla haft en trevlig helg och att ni är rädda om varandra.. Pusssssssss

Weekend(ning)..

Ja snart är det (äntligen) slut på denna arbets-vecka.. Jag har exakt 4,5 timmar kvar efter jobbet.. Det har varit tok-lungt alla kvällar så det är iaf skönt  =)

Hela veckan har jag stigit upp runt 9-10 tiden och fixat i lägenheten.. Igår kväll när jag kom hem bar vi ner det sista lådorna till förrådet och nu kan vi inte göra mer innan vi får tag på en slag-borr.. Hans kan jag låna din?? Vi har 2 st hyll-plan att sätta upp i vardagsrummer och en spegel i sovrummet, tror dock att jag ska införskaffa lite svart färg och måla ramen innan..
I helgen blir det mera pyssel.. Tavlor ska upp, gardinerna fållas (med hjälp av en tape-bit på baksidan), vårt tvätt-berg ska förvandlas till påfyllnad av garderoberna, mattorna ska (efter en tur i maskinen) placeras ut på golvet och vi ska införskaffa en ny snabel-drake (dammsugare)..
Jag ska oxå hinna med att shoppa halloween-utstyrsel, rensa förrådet på Parkgatan, köpa kaffe och morötter (måste införskaffas på Hemköp) och inviga vårt nya bubbel-badkar =D

Nästa vecka jobbar jag 10-19 (JAG HAR INGET LIV PASS!!)  men bara mån, tis, fred. Jag har tagit semester ons och tors så jag kan umgås lite med mina tjejjor. Anja, Towa och Maria ska spendera några dagar i staden och det ska bli så mysigt..
Sen nästa helg är det dags för Halloween-partaj =)

SKRATTAR!!!

Alltså kalla mig gärna lätt-road men detta var fan kul... Sitter på jobbet, stirrar på skärmen och AS-garvar.. Ha ha ha ha =D

Mobilkul
Gör så här:
1. Ta fram din mobil
2. Bläddra igenom din inkorg
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et
4. Gör likadant på varje fråga, fortsätt bara trycka framåt.


1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen mot dig?
Har möte! Puss


2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Åh babe..

3. Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?
Hej love jag lägger mig och sover snart


4. Vilket sms blev du mest berörd av?

Kl. 13 på nya då?

5. Vad säger din sambo innan du går och lägger dig?
Är på remmen nu


6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?

Ta aldrig någon förgivet


7. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom?
Haha, okej då visste ni


8. Vad vill du höra mest av allt?

Hej Linda :)

9. Vad skulle du säga om du fick löneförhöjning med 10 000 kr?

 Är du ledig v. 44?


10. Din romantiska replik?

När är det ni ska flytta?


11. Vad skulle du säga om du blev bestulen?
Men! Jag är ju på jobbet...

3:an är ju klockren!! Ja mitt hjärta är gjort av sten och jag är ett stot ego =)


Telefon-köernas sekel...

Joo minsann har man inget bättre för sig så kan man ju alltid sitta i telefon HALVA FÖRMIDDAGEN!! Vi har just nu ENORMA köer på jobbet så jag om någon borde verkligen uppföra mig korrekt när jag äntligen kommer fram, men ICKE!! Jag hatar att vänta och lyssna på en tradig telefon-röst som för sjutti-elfte gången säger "Du har nu plats 32 i kön.." Aaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhh...
Först eniro och sen comhem, inte bra att ta båda på samma dag, kan vara skadligt för hälsan.. Nå ja nog om detta..

Frösön rockar fett, jag trivs som fisken i vattnet =) Lägenheten blir mer och mer likt ett hem för var sak jag tar tag i.. Igår fick jag (tro det eller ej) hjälp av min käre sambo att flytta byrån från sovrummet till hallen.. Nu ska jag själv fösöka mig på att vända sängen och flytta en bokhylla från vardagsrummet till sovrummet, utan att repa golven. Tror ni jag lyckas?? Tveksamt!!
Jobbar 13-22 hela veckan så det måste ju göras nu för att tror inte grannarna uppskattar om vi börjar dra möbler vid 22,30 tiden ikväll..
Igår gick jag både till och från jobbet =) Verkligen skönt med den kalla höst-luften och jag om någon behöver väl motionen.. Det tog 35 min till jobbet och då sprag jag bit-vis eftersom jag var så sen.. Hem däremot hade jag all tid i världen men det tog mig exakt 20 min från I5 till Frösön, inte dåligt!!
Just nu hatar jag mitt jobb mer än någonsin, Nicke spelar bara Dota hela tiden, jag älskar mitt nya hem och sköter mig själv.. Det är nog sant trots allt att ensam är stark =)

Nu ska jag ensamma, starka kvinna bubba lite möbler och sedan bege mig till mitt arbete.. Seee Yaaaa

Vi bor inte där längre, vi bor här nu...

Japp nu är vi på plats i nya lyan, HELT OCH HÅLLET =D
Alla saker är på plats (alltså inte på sin rätta plats men iaf på rätt adress), gamla lägenheten är skrubbad från golv till tak, jag har sovit gott i vårt nya sovrum 2 nätter och jag har besökit min nya favvo-granne "Svenssons Café". Dom har för övrigt den GODASTE morots-kakan jag ätit =)

I fredags när mamsen, broder och Josefin kom körde jag och brorsan till Fresks och hämtade nykeln. Vi körde upp tre lass med lådor och sen var det Nickes tur att bubba lite.. Jag, mamma och Josse gick till Törners och fikade. Närlådorna var på plats åkte vi till Mio, Jysk och Bonus och shoppade lite. Det blev nya kuddar till soffan, nytt duschdraperi och nytt madrass-överdrag. Vid halv tre träffade jag och prinsen banken och sen kom mäklaren och pappren skrev under.. VI BLEV MED LÄGENHET!!! Resten av dagen gick åt till shopping på Willys och ett sista lass till Frösön. När brorsan och Josse åkte hem beställde jag, mamma och Nicke pizza och det blev en lign kväll framför tv:n.

Vid 8-tiden på lördags morgonen packade jag och mamsen cykel full och begav oss över bron. Vi började packa in det som var på plats i lägenheten och satte upp gardinstänger och gardiner.. Vid 9,30 kom första flytt-lasset och sen var det bara att bubba grejjer de närmsta timmarna.. Lördagen gick åt till att packa upp, plocka in, sortera osv.  Än är det mycket kvar att placera ut, men det börjar iaf likna ett hem =)
På lördags eftermiddagen for mamsen hem och hela kvällen fortsatte jag med plocket i lägenheten medans Nicke vvar ute med grabbarna, rättvist va??
Söndagen spederades med städning på Storgatan och svärmor kom förbi och körde de sista grejjerna. Vi blev kvar till 5-tiden och kvällen blev lugn.. Spagetti och köttfärssås till middag och jag gjorde klart köket =)

Bilder kommer så fort jag fixat en kamera eftersom min verkar vara paj =(

Nu ska jag gå och kolla var tvättsugan och sop-rummet finns och sen är det dags att göra sig redo för jobb.. Känner mig allt annat än pepp på det kan jag lova, men men..
Hoppas alla haft en fin och trevlig helg =) Puss

Kräkas..

Måste jag göra nu (hulk hulk) =( Jag har SÅ ONT i min axel/nacke!! Har städat köket (för typ 3:e gången) och att stå och skrubba kakel-plattor i timmar är inte att rekommendera med min skit axel/nacke =/ Nu är det iaf klart och jag har skurat ur alla skåp, lister, blombrädor, ugnen, micron, alla dörrar mm. mm. mm...
Jag har även packat alla lådor vi hade propp-fulla så nu lever  vi bland 19 st flytt-lådor, ikea-kassar, ryggsäckar, resväskor, sport-bagar, plastkassar osv. Belönade mig dock med en Ben&Jerrys "Pish Fish Food" mitt i allt slit.. Carro Barro, DEN VAR SÅÅÅÅ GOD ;0) och jag förtjänade den verkligen..

För övrigt så har min mobil pajjat oxå =( Kameran funkar inte så nu måste jag skicka den tebax igen =(

Nu ska jag krypa i säng (duscha, vad är det??)  och Zzzzzova.. Vid 10 kommer mamsen och co. Vi ska iväg på lite shopping, panta burkar och hämta nykel. Förrådet väntar på att fyllas..

Over and In (to bed)     Puss

Trött...

Är jag idag =/ Jobbar min första "hel-dag" på hur länge som helst och det tar på krafterna vill jag lova.. Dagen har gått både upp och ner kö-mässigt. Nu har jag iaf lunch och sen är det bara 3 timmar kvar tills jag får gå hem..

Igår slutade jag vid tolv, mina kära vänner Anna och Cissi kom upp till jobbet och vi begav oss mot staden.. Det blev lunch i typ 4 timmar på "Tehuset" =) Vi hade ju så mycket att uppdatera om och det var ALLDELES för länge sen i sågs!! Blir ändring på det fram över nu när vi alla tre håller oss i staden för en tid..
TACK FÖR IGÅR FLICKOR, DET VAR JÄTTE MYSIGT =) Psst Cissi... Holland ligger inte på Nya Zeeland =D

När jag kom hem var det dags att ta tag i vårt kaos?!? Vi har saker, lådor, prylar, väskor, kassar osv. ÖVERALLT!!! Ska bli så skönt att få komma bort från denna lägenhet.. Jag putsade fönstret i köket (har aldrig sett ut genom det förut!!), fixade en wok och tvättade 4 maskiner.. När prinsen äntligen kom hem stöp jag i säng.. Sovit rätt så bra i natt men min huvudvärk just nu är inte rolig =/

Imorron är vi lediga både jag och prinsen, kl. 14,30 ska vi infinna oss på Swedbank och kl. 15,00 skrivs pappren under =D
Jag hoppas verkligen att vi får tillgång till lägenheten redan på förmiddagen då vi har massor att köra.. Mamsen och brorsan kommer imorron och ska hjälpa oss med lådor mm. Sen på lördag kommer Nickes pappa och hjälper oss med möblerna.. Nästa vecka jobbar jag kväll hela veckan. Kan vara hemma och fixa i lägenheten hela förmiddagarna =), men sen måste jag gå hem alldeles schelv i mörkret vid 22,00 =(

Nu måste jag kämpa vidare på mitt tråk-jobb och dagen blir ju inte direkt bättre av att CARRO INTE ÄR HÄR!! :.....(

3 dagar kvar...

Ja om ganska exakt 3 dygn är nycklarna våra, vi blir stolta ägare av en bostadsrätt och över en halv milijon fattigare =D Efter många turer är jag nu Swedbank kund och lånet är underskrivet.. Blev lite strul med nya kortet så igår när jag skulle betala 2 st glödlampor fungerade inget av mina kort?? Lite snopet för futtiga 38 kr, men nu är allt löst..
Idag har jag jobbat 8-12 och prinsen började 13,00 så vi hann ses i typ 45 min iaf =) Vi har packat ner det mesta nu och det känns tomt och tråkigt omkring mig.. Har lixom inget att göra =/ Alla jobbar, jag har inga pengar att shoppa för, jag har "fönster-shoppat" stans all skylt-fönster och det mesta ligger redan i lådor... Har varit en liten sväng på stan iaf, köpte lite bröd och ordnande det där med kortet, fick dessutom blomster-checkar för besväret, Tackar =D Har käkat lite lunch och nu sitter jag i soffan och kollar på dåliga serier på tv.. Utanför pågår ombyggnaden av Stortorget och det är ett JÄVLA LIV!! vill jag lova, ska bli så skönt att slippa detta..

Saknar alla mina vänner så himla mycket, tur att jag fyller år snart så vi kan cs igen =) Önskar bara att jag hade fler sov-platser så jag kunde bjuda hem alla på en gång.. 
Igår fixade jag så min data kan ta emot filer från mobilen så nu, ÄNTLIGEN kan jag lägga in bilder i bloggen igen..=)

Nu ska jag spela en spel, sen kika på filmen som snart laddat klart och även "låna" ner en ljudbok, har hört att ljudböcker ger vuxen-pinnar och sånna samlar ju jag på ;o)

                      Min goda,goda lunch...                                       Tackar...
                                              

Önskelistan...

Ja här kommer den äntligen....

Lindas Önskelista 2008                  


Pengar (Är jag dålig på att spara så jag önskar mig nya)


Kläder (Presentkort är bra ibland)


Foton (Bilder på mina nära och kära att pryda mitt hem med)


Skor (Prensentkort kan det ju vara ja)


Digitalkamera (Cerise kankske?)


Växter (Sånna som inte dör)


Sing-star och spel (Till mitt Wii såklart)

Pasta-kastrull (Obh Nordicas är värsta smart)


Kaffebryggare (INTE EN BLÅ!!)


Vattengals och karaff (id har ett set som jag vill ha)


Åse (Camilla Rudberg)


Mattor (Vardagsrum, hall och kök)


Karaff (Nej jag har inte skrivit fel, jag önskar mig 2 st.. En till vin och en till vatten)


Inrednings detaljer (Små, fina saker till lägenheten och sådär.. Marimekkos beiga serie passar i köket)


Parfym (Men bara dom som luktar gott, kanske DKNYs nya??)


Te-burkar (Lagom stora som man kan ha i kryddhyllan)


Gott kaffe och te (Som man kan tillaga i bryggaren och förvara i burkarna)


Badskum (Till nya bubbelbadkaret, kan man ha bubbel i förresten??)


En fin kortlek (Om det finns fina vill säga)


Sällskaps-spel (Är ju SÅ roligt, men vi har knappt några)


Filmer (Blandade titlar...)

         
Och det kommer mera, var så säkra....


Be right back...

Haha ja det skrev jag igår eftermiddag, men jag är tillbaka nu!!!

Var ju hos mamsen och hälsade på och efter maten var det tid att umgås lite till innan jag var tvungen att bege mig tillbaka till staden.. Dagarna i Härjedalen var precis så bra som de skulle bli =) Jag och mamsen var i Sveg nästan hela fredagen och myste.. Vi shoppade på Dollar (dock bara ett par gardiner, men massa annat), träffade älsklings-Plunsen, fikade på "Nyan" med Nea och kollade in hennes nya hus.. Nilsvalls-villan var stor och JÄTTE-fin!! Där kommer de att leva lyckliga i många år och kunna skapa ett eget hem utifrån önskemål och ideér.. Köket deras= Kärlek <3
Blev en tur till bolaget och konsum oxå..

Väl tebax i Hede lagade mamma en UNDERBAR köttfärslimpa med ungs-rostade rotsaker och choklad-mousse med daim till efterrätt, var det jag som skulle gå ner i vikt eller?? Kvällen spenderade vi i soffan med godis (banta ja, just det)  och film..

På lördagen började vi dagen med mammagryns-gröt och hemkokt hallonsylt (GUD GE MEJ EN EGEN SYLTKOKARE!!!) Vi pyssalde på lite och sen bar det av till skogs.. Mamsen som har ny-opererat ben borde väl kanske hålla sig i still-het, men det krävs mer än så för att hålla min ömma moder i shack =) Vi gick iaf en sväng och plockade lite en- och granris att bädda ner mormor och morfar med i vinter.. Det var jätte-fint väder och solen värmde verkligen!! När vi kom hem hämtade vi ett ljus och sen gick vi till kyrko-gården och gjorde i ordning deras grav, blev jätte fint.. Saknar min lilla mormor...

Vi gick sen hem och fikade lite, slappade i soffan och sen var det bara middag kavr innan jag begav mig tillbaka mot staden.. Väl hemma i lägenheten blev det en lugn kväll med Prinsen.. Vi slockade båda kring 23,30 och jag vaknade vid 2-tiden och gick upp och släckte lampor, datorer och tv son stog på =/
Idag vaknade jag vid 10-tiden när kl. ringde.. Sovit uselt i natt igen så trött var jag. Gick iaf upp och donade lite inann det var dags att bege sig hit till jobbet.. Är jätte lugnt, har tagit 4 samtal sen jag började vid 12,00.. När jag slutar 16,00 ska vi packa ner köket och skruva ner hyllor och skåp för på fredag får vi nycklarna till vårt nya, gemensamma, alldeles EGNA hem!! Lääääääääängtaaaaaaar.. Puss puss

Pssst.. Pappsen och Kari kom för övrig hem från Turkiet igår, väl på Arlandas långtids-parkering upptäckte de att de hade varit i utomlandet i en vecka med bilfönstert öppet, BRIGHT?? Nä inte direkt, men inte heller förvånande... Var iaf nån snäll P-vakt som tejpat iugen det åt dom =)   

Gjort slag i saken...

Ja nu äntligen har jag beställt dom där tapet-proverna jag tipsade om för ett tag sen.. Min val blev dessa:
    

Älskar verkligen mönstren och färgerna valde jag med tanke på nya lyan som SNART är vår!!!

På storgatan har vi haft följande:

Vardagsrum: Har mestadels gått i ljusgrönt och beigt med inslag av vitt. Soffan är mörkgrå och möblerna i ek.
Sovrum: Färgerna har varit vinrött och svart-vitt mönstrat. Ingen "röda tråd" har infunnits där ännu
Kök: Ljust kök med en lila fondvägg. Inget speciellt fokus förutom rosa detaljer
Hall: Konstiga färger och mestadels bara en "passage". Inredningen har gått i ek
Badrum: Vinter-inredningen gick i cerist och ljusgrönt medan sommar-säsongens färger var vitt och beiget. Inredningen var i trä....

Nu går vi åter mot mörkare tider (=MYS!!) och den ljusa, fräscha sommar inredningen ska byta mot mörkare och mer mys-faktor inspirerad =)

Lite planer för nya lyan är att utgå från de OTROLIGT snygga fondväggarna som finns i lägenheten..

Vardagsrum: Här blir temat för hösten/vintern mörklila och brunt/beigt med detaljer i guld kanske?

Sovrum: Fondväggen går i mörkgrått/svart vilket skapar möjlighet att välja vilka färger man vill.. Men vinrött passar väldig bra i sovrum med tanke på dess lugnande effekt.. Inte riktigt klar med hur det ska vara där inne än. Möblemanget är dock bestämt till en mellanbrun nyans

Kök: Fokus kommer även i fortsättningen att ligga på rosa detaljer. Väggen i köket går i ljusa toner i rosa och beigt så det passar alldeles utmärkt. Bänkskivor i trä och ljusa skåpluckor.

Hallen: Allt fokus ska ligga på den underbara fondväggen i vitt och svart och möblerna är enhetliga i ek.. Där ska även Nickes jätte-fina spegel med guld-ram hänga

Badrum: Största utmaningen!! Jätte fräscht, helkaklat men med blått!! i inredningen.. Jag för min del avskyr blått och kommer därför INTE att gå på det temat. Nä jag tror vi ska satsa på rött och mörkgrått..

Nu är maten klar.. Brb ;0)

Aaaaarrrrggggggg......

Jag hade förut idag skrivit VÄRSTA låååååååånga inlägget och så muppade sig skit-datorn och allt försvann =( Jag blir OLYCKLIG då!!

Men men jag får väl helt enkelt börja om (men det känns hårt ska ni bara veta)..

Jag tog igår steget tillbaka till arbetslivet!! Jag är ortoligt trött på att sitta hemma själv och bara glo så på ett sätt känns det helt ok. Skulle börjat 9,00 igår men läkaren vill se min arm en sväng till så arbetsdagen började först vid 11,30. Jobbar 50% nu så en vanlig arbetsdag blir i mitt fall två nu mera =) Idag jobbade jag mellan 11-15 och sen bar det av mot Härjedalen. Bussresan var lång och smärtsam för armen men när jag kom fram väntade en god Räksallad, nybakt vitlöks-bröd och sen kanelbullar!!
Är ledig fredag-lördag så jag ska fly staden lite, hälsa på mamsen och även en sväng till Sveget imorron.. Ska träffa min älskade Pluns, shoppa gardiner på "Dollar", kolla på Neas nya hus mm. mm. mm. En riktig mys-dag ska det bli och jag ser verkligen fram emot det..

Något annat som jag VERKLIGEN ser fram emot är flytten =D Bara en och en halv vecka kvar nu och jag längtar så.. Har fulla skallen av planer om hur det ska se ut och vad som ska införskaffas osv...

Bloggar mera sen om hur vi ska ha det då jag har det mesta klart framför mig ;0) Nu blire film med mamsen.. Puss

Pain, plans and sunshine...

Armen är något bättre men fortfarande inte som den ska =/ Blir jobb imorron och jag känner ig nervösmed tanke på hur ont det kan komma att göra.. Jobba iaf bara 2 dagar och sen är jag ledig igen, 2 dagar.. Blir en tripp till Härjdalen om chefen släpper mig i tid så jag hinner med bussen=)

Igår var jag hemma hela dagen.. Packade och städade bäst jag kunde. Hade en person här som kollade på lägenheten och hon var helt klart intresserad, GÖTT!! Hoppas hon vill flytta in redan näst nästa vecka när vi styr näsan mot FRÖSÖN!! Åhhhhhhhh vad jag längtar nu, det känns så verkligt nära =D

Idag är Nicke ledig så det är ju kul med lite sällskap, dock sover han än =/ Jag har sovit ur-uselt i natt, sämsta natten på flera år faktiskt.. Kunde inte somna igår och sen har jag vaknat typ en gång i kvarten hela natten, that S.U.C.K.S!!!
Vi har iaf lite planer gällande dagen. Mest boka möten och avbooka tjänster inför flytten.. Hoppas på en dag utomhus med tanke på att det är en SUPER fin höst-dag med sol och kallt... Puss puss

Kanske en av dom bästa...

Hittade denna på Jons blogg, var bara tvungen att "låna" den lite...

Historian om Kon

Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in til staden, men bara när den skal dö. Men det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- Och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Konhar två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.

På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon. Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir mjölken sur... men hur den blir det har jeg inte lärt mig ännu. Kon har fyra ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.

Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig å magen ger den ost. I osten är det hål.
Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har god luktsans... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också. Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket.


Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!


Vad hände igår egentligen??

Jo minsann =) Det blev en hej-dundrans partaj igår och hela kvällen var allmänt lyckad, KUL!! Jag behövde verkligen gå ut och ha en trevlig kväll i goda vänners lag.. I övrigt har det inte hänt så värst mycket denna helg.

I fredags var det en sväng på stan och sen myskväll hemma. Var upp på jobbet och putsade och sen strosade jag lite på stan och kikade.. Va och fikade med David och Carro på "Tehuset" och köpte paket till Oskis som har fyllt år.. Nicke var oxå ledig idag så han kom ut och vi gick och handlade mat och hårfärg.. Jag bakade pizza till middag, färgade mitt hår "Guld-brunt" och sen kolla vi på film och myste hemma i soffan. På lördagsmorron vaknade jag vid åtta när N skulle upp och till jobbet.. Somnade om när han gått och sov till 11-tiden =) Gjorde inte så mycket under dagen, åt en bulle (kanelbullens dag 4/10), kollade på tv och softade.. Vid 18,00 mötte jag Carro och vi gick hem till Håkan på för-drink..
                                                
Team-festen utspelade sig på bowlighallen till att börja med. Vi käkade grill-buffé, drack öl och bowlade.. Jag kunde oxå bowla trots min onda arm =) Blev väl en och annan strike oxå!! Efter bowlingen gick vi vidare till Maria på fest =) Vi var jätte många och det var tur att lägenheten var så stor.. Efter en JÄTTE lyckad fest hos Maria gick vi till G3 och trängdes i kön. Prinsen kom oxå och vi gick in tillsammans. Blev nån drink och en del tråkiga samtal där inne men efteråt gick vi och köpte kebab. Blev bara några tuggor innan sängen ropade..

Vaknade när prinsen skulle iväg men somnade om rätt snabbt poch sov sen till 13,30!!
Har kollat film och slappat mest hela dagen.. Nu ska jag gå och köpa cola och ringa min kära prins och min kära moder (som förövrigt fick snö igår!!)                                                 Puss puss

Slagen hjälte...

Jo minsann jag är fortfarande soffpotatis =/ Ringde hälsocentralen igår och fick en telefon-tid med en läkare i morse. Han bedömde att jag skulle komma dit så jag varit hos farbror doktorn idag och fått lite diagnoser.. Armen är hel-paj
=( Jag har fått nån infammation i en sena och det är SMÄRTA kan jag milt påstå.. Just nu tar jag en timma i taget och knaprar piller tills jag blir lagom yr.. Fick även remiss till sjukhuset pga.övriga problem..

Men men =)

Det har alltså inte hänt så mycket den här veckan. Mamsen har varit här och spenderat måndags-eftermiddagen och hela tisdagen med mig =) Vi har mest kollat på film och fikat.. Skönt med sällskap är det ju även om man är sjuk.. Är bättre i min förkylning nu, feber fri sen i förmiddags och redo för nya utmaningar (snart iaf).
Imorron ska jag fika med Carro och få senaste uppdateringarna om hennes något vilda tillvaro;0) På lördag har vi team-fest på bowling-hallen och på dagen ska jag hinna med en fika med Anna och förhoppningsvis kunna packa lite iaf. Nicke jobbar hela helgen så det är ju bra om något blir gjort av mig..

Nu ska jag kolla på 5:ans nya serie nr 2 denna kväll.. C ya´        Puss puss

RSS 2.0