Nu är första ljuset tänt, ja nu idag är det första advent...

                                

Vinnaren.....

            
På aftonbaldets hemsida finns en pappaledig man vid namn Daniel som bloggar om livet med dottern "Korvas".. Det är ett naturligt inslag i min dag att läsa han och korvas underbara blogg om deras tillvaro..  Härom dagen tog Daniel upp kampen mot det fula och elaka ordet "styvpappa", tanken var att vi läsa skulle hitta på ett bättre ord för den rollen.. Se här:

Styvutredning

Skrivet av Daniel 27 november 2008, klockan 08:26

Korvasson får hamna lite i skymundan i några inlägg framöver för nu är det viktiga saker som måste utredas.

Jag är inte bara pappa utan även styvpappa. På vägen till att bestämma mig för benämningen "styvpappa" har jag smakat på de andra alternativen, för att slutligen landa vid styvpappa, därför att det känns "på riktigt". "Plastpappa" och "låtsaspappa" är skitdåliga alternativ tycker jag. Man låtsas ju liksom inte vara pappa. Och vadå plast? "Extrapappa" är mer okej men det låter lite som att man är en vikarie, som hugger i ibland. "Bonuspappa" låter ju glatt, kan man tycka, men det förmedlar inte ansvar. Mer som någon som ger barnet choklad och bingolotter men aldrig backar upp mamma när det gäller. En som bara ger ros och lämnar riset åt morsan.

Problemet är att styvpappa inte heller är riktigt bra. Det låter strängt och oavslappnat. Fanny och Alexander (i filmen av Ingmar Bergman) hade sannerligen ingen bonuspappa i den elaka prästen. Han var en styvpappa ut i fingerspetsarna och drog sig inte för att ta till riset. Och sådan vill man ju inte vara. Hur skulle det se ut? "Molly, kyss min hand" (inspirerat av replik från Fanny och Alexander efter att Alexander fått rejält med stryk av styvfar).

Därför ämnar jag försöka göra någonting åt saken och utlyser härmed en stor belöning åt den som kommer på den perfekta benämningen. Förstapriset är Korvassons rosa strumpor som hon fick av länsförsäkringar (se bild och bakgrund i inlägget "en bra start"). När vi har utsett en vinnare samlas vi med facklor och plakat utanför riksdagen eller svenska akademien, eller vart man nu vänder sig med den här sortens frågor, och kräver att de byter benämning.

Så sätt igång och kom med förslag! Försök att vara kreativa nu. Think outside the box (tänk utanför boxen). Alla förslag publiceras imorgon och så blir det omröstning och sedan koras vinnaren under pompa och ståt. Mitt eget förslag är "dubbelpappa". Det är också dåligt, men jag kan ju inte få vinna min egen tävling.

Även om det vore praktiskt och skulle bespara mig portot, eftersom de rosa strumporna redan är här.


Detta inlägg ledde till ofantligt många förslag så jag tänkte att jag kunde ge mig in i leken jag med.. Fantasifull som jag är kom jag på min "bull-bolliga" rosa vän med den perfekata benämningen "Barbapappa" Skickade in mitt förslag (kommentar nummer 39) och igår genomfördes en omröstning på Aftonbladets hemsida (Wendela), hör och häpna....
                            
"Barbapappa" Daniel och Molly.. (Bilden är tagen från Wendela på aftonbladets hemsida)

Vinnarna av "Styvpappatävlingen"

Skrivet av Daniel 29 november 2008, klockan 11:32

Korvasbloggen vill tacka för alla fantastiska förslag och presenterar härmed stolt de två vinnarna av "Styvpappatävlingen"!

Vinnaren efter omröstningen på Wendela med förslaget "Barbapappa" är: LINDA(Kommentar nr 39). Det var två stycken som föreslog Barbapappa men Linda var först. Grattis Linda till ett par rosa strumpor från länsförsäkringar!

Vinnaren efter omröstningen här på Korvasbloggen med förslaget "Pluspappa" är: HELENA (kommentar nr 1). Grattis Helena till en av undertecknad designad klädnypa!

Vinnarna kan maila sina adresser till [email protected], så skickas priserna inom kort.  

Måste allt säga att jag är lite stolt , inte alla som vunnit en sådan ärofylld tävling =) Hoppas nu regeringen nappar på förslaget och byter ut fula ordet "styvpappa"...


10 dagar..

är det nu kvar till min födelsedag =) Det betyder exakt en vecka tills vännerna kommer, precis 8 dagar till min födelsedags-fest och det betyder att jag blir ett år äldre inom det snaraste...

Idag är jag super-duper trött =/ Sovit jätte dåligt i natt och vid sex-tiden var det helt kört.. KUL ATT VAKNA VID 6 NÄR MAN INTE BÖRJAR JOBBA FÖRRÄN 9!?!!??
Nå ja jag ska nog överleva en dag och kväll utan mina 10 timmars sömn iaf  =) Igår efter jobbet kom Cissi-vännen över på glögg, pepparkakor och lussebullar.. Det blev en underbart mysig kväll med mycket tankar och helt otroliga samtal.. Vilken vän du är Cissi, tycker så mycket om dig  =)

      STORA GRATTIS KRAMAR TILL VÄNNEN ANNA SOM FIRAR FÖDELSEDAG IDAG!!
                                                               
                         
Ikväll blir då middag på underbara Dahlwinnies med flickorna och det ska bli så trevligt (och gott ) =) Jag ser verkligen fram emot en utsökt middag med mycket skratt och skålar.. Vi ska njuta i fulla drag och jag ska inte lämna en endaste liten ärta kvar på tallriken, moooaaahhhhaaaaaoooooo...
Imorron är det nåt galej på Marité och frågan är nu om man ska haka på dit eller om man ska spendera kvällen hemma. Nicke har team fest så det blir i sin ensamhet isf.. Men det kan samtidigt vara skönt att vara pigg och kry på söndag för då ska det JULPYNTAS minsann, äntligen blir det första advent så man får ta fram sina fina, fina julsaker... På söndags kvällen blir det mys opå stan med julskyltning och förhoppningsvis lite gott 1:a advents-fika =)

Hoppas alla får en super mysig helg, var rädda om varandra och be till väder gudarna om MER SNÖ!!  **KRAMAR**

Utkast: Japp då ...

Japp då är jag inne i sista veckan..  Jag var dessutom ledig igår så jag NJÖT i fulla drag =)

Ida-Plunsen var på besök och vi ägnade dagen åt julklapps inköp.. Jag inhandlade även min fördelsedags present, mina stövlar och dom är bara SÅÅÅÅÅ SNYGGA!!!! (Jag har dock köpt dom i brunt)
                                        
 Vi var till Lillänget en sväng, blev en del julklappar, lite pynt och andra nödvändigheter.. Hittade den perfekta födelsedagspresenten/julklappen till "Carro Barro" oxå.
Nere på stan var det full rulle, vårt första butiks-besök var rena rama kaoset.. Vi stod i den längsta kö jag någonsin stått i, i en affär, när vi ÄNTLIGEN kom fram fungerade inte kortdragaren, bankomaten utanför affären var ur funktion osv.. Men vi fick tag på våra julklappar till sist, dessutom även denna en alldeles perfekt julklapp =) Vi fortsatte hela dagen och jag gjorde en del fynd, hoppas nu att alla blir nöjda och glada..

Vi lunchade på sibylla, en tunnbrödrulle var inte helt fel det heller och efter det fortsatte vi vårt rännande i affärerna.. Vid halv fem tiden var jag hemma igen.. Blev en macka och sen mötte jag upp Cissi (och senare Anna) för att ta en kik på nya "Jolly Linus" kollektionen ;) Shit vilka kreativa ungdomar...
Efter detta tog vi bussen hem igen och jag spenderade kvällen med en VARM dusch, massa VARMT te och VARM choklad, nerbäddad under ett VARMT dun-täcke och en VARM filt.. Har SÅ ont i halsen =/ VILL INTE BLI SJUK!!!!!!!

Nu äre tyvärr back to work som gäller...

En helg, ett år...

Helgen var  ......... Det finns inte ord =)

Det var så perfekt helt enkelt.. Vi har verkligen haft en jätte mysig och underbar helg tillsammans jag och min älskade. Det fanns inslag av allt vi ville hinna med.. Goda middagar, trevligt sällskap, shopping till oss själva och lite julklappar, casino-besök med poker till "N", mysiga morgonstunder i sängen och mumsiga hotell frukostar.. Jag har verkligen anledning att vara tacksam och lycklig =)

Jag shoppade så klart upp vart enda ruttet korv-öre och nu ligger jag för första gången i mitt liv minus på kontot =( Men det är bara för att jag inte kan lita på min nya bank och att deras konto-utdrag SUGER.. Funderar STARKT på att byta tillbaka, en chans till.... Blev en del julklappar men även lite nytt till mig och prinsen.. Båda fick tag på lite nya kläder och skor =) Jag fick tag på ett par vanliga vinter skor på halva priset och sen hittade jag även dröm stövlarna! Dom var bara SÅ SNYGGA!! Priset var dock bland de fulaste jag sett men som tur är fyller jag ju år snart ;0) Tack pappa för att jag kan gå och plocka ut dom i en butik här i staden på tisdag =) Fick även ett jätte snyggt linne och en fin ros till i "ett-års present" av min älskling, tack vännen =)
Av mig fick "N" en ny halsduk och en alldeles speciell present som jag köpt till oss båda..

Tack min älskade Niclas för denna UNDERBARA helg och ett helt fantastiskt år tillsammans med dig, låt det bli många fler <3
(Nån som anar att jag blivit lite nyförälskad??)

Nu är vi iaf hemma igen och tåg-resan var allt utom underbar.. Jag mådde sååååå illa och satt med frukosten i halsen nästa hela vägen =/ VARFÖR MÅSTE JAG ALLTID BLI ÅKSJUK?? Kvittar hur eller med vad jag färdas, det slår ALLTID till.. Skulle inte förvåna mig om jag måste stanna till och kräkas nästa gång jag cyklar...
Kvällen hemma har varit cool lugn..Vila, datorer och tv

Imorron inleder jag min sista vecka som heltids-anställd på jobbet =D (Tror ni det känns bra eller??)

Hoppas alla haft en fin helg =) Cissi-darling, skönt att höra att du kom levande ut ur stormen  och Anna-gumman hoppas du inte har haft allt för tråkigt i helgen..      Puss puss

Weekend...

Japp imorron bitti kl. 07,55 rullar tåget ut från Östersunds tågstation och vi är ombord =) Jag och N ska ju som tidigare nämnt åka på en "weekend resa" till Sundsvall... Ska bli så härligt med Hotell-frukost, shopping och bara få rå om varandra, det behöver man ofta men får det allt för sällan...
                                              

För övrigt har veckan vart sådär.. Inget har gått riktigt som det ska och jag avslutade precis den här dagen fin-fint genom att drämma in skallen i handfatat med full kraft.. Så nu lider jag av en otrolig huvudvärk och är extremt törstig? (vet inte om det finns ett samband, men det kom lixom efter smällen??)
Men men, nu väntar en helg av avkoppling och njutning..

Cissi, Anna- Ja nu är det dags för ett besök i lägenheten och en catch-up (fika med andra ord)

Hoppas alla får en riktigt fin helg =) Puss puss

GE MIG.....

Dagens I-lands problem på Hornsgatan (typ VARJE DAG) är...
Jag har blivit barnsligt förtjust i hemgjort potatismos och äter det numera var och varannan dag.. Problem är då att jag har en potatismos-görare som är gjord av plast och inte vilken plast som helst utan nån MJUK JÄVLA SKIT-PLAST... Jag måste absolut ha en i plast eftersom mina kastruller är av teflon och inte vill bli repiga av en potatismos-görare i järn så....

SNÄLLA, SNÄLLA TOMTEN: I MITT PIKET VILL JAG HA EN POTATISMOS-GÖRARE I HÅRD (EXTRA HÅRD) PLAST!!! 
                                                            
                                             

Up and downs...

HEjdeTÄRJtagsoMHArettlIVSOmäRSomeNBERgocHDAlbanA...

Jobbigt att läsa texten?? Ja ni som lyckas förstår då hur påfrestande det kan vara ibland och känner säkert igen er ;) Vad är det som gör att man ena veckan trippar omkring på små rosa moln fulla med skum, för att sedan bara vara arg, sur och ledsen?? Vem är det som skapar dessa totalt olika sinnes-stämningar och hur djupt man än gräver i sig själv finner man inga direkta anledningar.. Problemet med att söka utan att finna är då att man bröjar använda sig av orsaker man tror det beror på vilka oftast är felakitga.. Man börjar rota och röra till i saker som egentligen är hur bra som helst, INTE BRA!!!!

Nå ja, jag ska nog ta och anställa en liten smurf som kan figurera ut var felet ligger.. Då blir nog allt bra =)

Nu förstår ju säkert att den här veckan är raka motsatsen till förra (som var en MYCKET bra vecka).. Jag har ingen ork, jag vill ingenting, jag hatar det mesta och är allmänt pessimistisk =/ SUR-PUPPA!!! Med andra ord.. Försöker allt jag kan för att andra inte ska drabbas av mig men lyckas inte hela tiden..

Idag ska jag iaf KÄMPA, hela JÄVLA dan för att hålla skenet uppe =D Jag ska vara trevlig mot alla surisar i luren, jag ska inte gå i taket på männsikor som jag stör mig på, jag ska nu äta min lunch på helt fel utan att må dåligt över detta osv... E fter jobbet ska jag iaf ta mig mej Carro vännen över till andra sidan.. Bjuda henne på middag och sen en fika på "Svenssons", kan det bli morotskaka (We like alot) mån tro?? Hoppas Cissi vännen kan närvara oxå...

Nu ska jag äta min mat och le.. =))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Puss

Vitt är det...

UTE!!!! Ja snön ligger kvar och ibland kommer det en flinga till =D Jag njuter i fulla drag när jag vid 07,20 går till jobbet och det knarrar så där härligt under skorna... Kärlek <3

Annars är jobb veckan i full gång.. Igår ringde det endel så jag hoppas på en lugnare dag idag =) Mycket kaffe, mys och prat med mina älskade Carro som äntligen är tebax från den stora hemska staden (Sthlm)
Den här veckan jobbar jag bara mån-tors för på fredag har jag tagit ut semester och jag och prinsen drar till Sundsvall på en weekend =) Massa god mat, shopping, firande av vår 1-års dag och casino.. MYSIGT!! =D
Ska bli värsta skönt att koma bort från vardagen lite och göra något annat =)

Nu är det bara en och halv veckan kvar som heltids-anställd och sen går jag över till "timmis"... Har inte fått så mycket pass än så det känns lite oroligt med tanke på min framtida ekonomi =/
Får väl hoppas att det blir så man klarar mat, hyra och räkningar iaf...

Jag längtar till helgen, sen mina födelsedag när mina älskade vännor kommer, sen julafton då tomten kommer med piket och sen nyårs-afton när man får skåla i champange och ha snygga skor =)

 Puss                          Puss


Ibland...

Har man energi till att göra precis allt =) Dock går det inte alltid som man tänkt sig, men man får då göra det bästa av situationen istället =)

Idag vaknade jag upp utvilad efter typ 10,5 timmes sömn... Jag sov onormalt länge, men jag intalar mig att jag behövde det... Jag gick upp och kikade ut, JA SNÖN LÅG KVAR (och det gör den fortfarande).. Jag får någon slags extra energi när vintern kommer och det känns som jag är gjord av stål eller nåt =)

Jag kikade lite på bloggar och tv. Lyssnade på en SJUKT bra låt som jag stal från en blogg igår (hehe) och sen bestämde jag mig att det var dags att ta tag i dagen.. Blev en tur till Konsum för att införskaffa ingridienser till mina ÄLSKADE Lussekatter.. Tyvärr var det dock slut på saffran och jag kände en sting av sorg men tänkte att jag inte skulle gå under för det =/ Istället gick jag hem och åt frukost, 2 st falu rågrut med ägg och en STooooR kopp kaffe, MUMS!! Efter denna energi-givande mål-tid bestämde jag mig för att ge mig ut på jakt efter saffran, vet med all säkerhet att det finns en lite Ica-butik här på ön, jag visste bara inte var.. Men efter en lååååååång promenad i både uppför berg och nerför berg hamnade jag inte vid Ica men vid statiol och tro det eller ej men där fanns det minsann Saffran =D In på Konsum igen och införskaffa jäst (som jag naturligtvis glömde imorse) och sen hem och stöpa bulldeg.. Under tiden degen jäste satte jag igång med dammsugning och golvtorkning av hela lyan.. Ett break efter en 40 min för utbakning och sen ytterligare städning i en 30 min till.. När det var dags för bullarna att åka in i ugnen insåg jag till mitt FÖRTRET att jag köpt florsocker istället för pärlsocker (ja jag HATAR russin så mina bullar får socker istället).. Ner till Konsum igen (3:e gången idag, samma tjej i kassan, liiiiite pinsamt), sen hem och in med bullarna i ugnen.. Under tiden skura hela badrummet och sedan gå in till köket och njuta av doften av nygräddade, BRÄNDA!!!! (J_VLA SKIT) Lussebullar =/ ATTANS!! Jaja, in med nästa plåt och sitta likt ett barn på julafton framför ugnen för att denna plåt ska bli perfekt (vilket den oxå blir, HAHA!!) Upp med bullarna på galler och sedan bara vardags-rummet kvar... Nu äntligen efter att ha kört i ultra-rapid från ca 12,00 sitter jag äntligen ner, jag har avnjutit en lussekatt (eller 2) och de blev helt klart godkända =)
                                             

Nu ska jag resa mig igen och börja med middagen.. Korvstroganoff och ris kan det va nåt??

Kärlek...

Ja ÄNTLIGEN kommer den singlades från himlen och hjärtat fylls av värme.. JAG ÄLSKAR MIN SNÖ!!!!!

                         
                       

En uppdaterad version av....

ÖNSKELISTAN 2008


Hår make over (Ja en total renovering skulle inte sitta helt fel)


Prenumeration av tidningen av någon inredningstidning(Ja nu har vi en alldeles egen lya, men vi vill ha inspiration)


Hörlurar (Rosa Skullcandy, sånna stora som man har utanpå öronen)


Tavlor (Med mysiga mönster eller bara stora ramar så jag kan göra egna)

Braiga schampoon (Sånna dyra som finns hos frisören)


Pengar (Är jag dålig på att spara så jag önskar mig nya)


Kläder (Presentkort är bra ibland)


Foton (Bilder på mina nära och kära att pryda mitt hem med)


Skor (Prensentkort kan det ju vara ja)


Digitalkamera (Cerise kankske?)


Växter (Sånna som inte dör)


Pasta-kastrull (Obh Nordicas är värsta smart)


Kaffebryggare (INTE EN BLÅ!!)


Vattengals och karaff (id har ett set som jag vill ha)


Åse (Camilla Rudberg)


Mattor (Vardagsrum, hall och kök)


Karaff (Nej jag har inte skrivit fel, jag önskar mig 2 st.. En till vin och en till vatten)


Inrednings detaljer (Små, fina saker till lägenheten och sådär.. Marimekkos beiga serie passar i köket)


Parfym (Men bara dom som luktar gott, kanske DKNYs gröna??)


Te-burkar (Lagom stora som man kan ha i hyllan bredvid spisen)


Gott kaffe och te (Som man kan tillaga i bryggaren och förvara i burkarna)


Badskum (Till nya bubbelbadkaret, kan man ha bubbel i förresten??)


En fin kortlek (Om det finns fina vill säga)


Sällskaps-spel (Är ju SÅ roligt, men vi har knappt några)


Filmer (Blandade titlar...)


Mys-pys och eventuella förändringar...

Natten var betydligt lugnar än gårdagens som tur var =) Jag vaknade någorlunda utvilad (om man nu kan bli det någonsin) Efter en dusch och lite plock började jag förbrilt söka min söta Cissi, dock utan resultat =/
Jag ringde på hennes svenska nummer (mobilsvar), sen på hennes norska (MOBILSVAR).. Sen ringde jag Annisen och frågade efter henne men även där utan resultat.. Ringde då på hemnumret men icke.. Till slut hade oron växt sig så stark att jag packade ihop mig och gick dit och ringde på.. Efter 3 plingar kom hon äntligen och öppnade, denna sovade lilla varelse =9 Det blev en något försenad förmiddag på stan men vi hann iaf med en brunch på Wedan och lite tjejj-snack, det var ju trots allt det som var det viktigaste =)
Snart ska vi ju ses igen och då ska jag INTE ha bråttom till jobbet... För övrigt ser jobbet mycket ljust ut just nu =) Vi ny-anställer så det sprutar om det och jag ser en postitiv utveckling både generellt och på mion egna situation. Hoppas på förändringar som gynnar både min själ och min plånbok =D

Nu har jag 15 min kavr av arnetsdagen och sen ska jag bege mig över till ön.. Blir en tur om konsum för att införskaffa lite mjölk, sen blir det varm choklad när jag kommer hem.. MUMS!!

Lägger ut önskelistan så fort jag kommer hem =)  Puss


Mardröms natt..

USCH vad jag har drömt mardrömmar i natt =/ Jag har vaknat upp helt svettig och förtvivlad flera gånger och när jag sedan somnat om igen har en ny otäck dröm tagit sin början.. Det har varit en jobbig natt och stackars Nicke som försökt att lugna en helt skräckslagen och skrikande/gråtande liten flickvän, inte roligt alls...

RÄTTELSE!!!!

För alla er som redan läst min Önskelista 2008 så vill jag göra er uppmärksamma på att jag skrivit fel!! Jag önskar mig INTE "DKNY"s nya parfym utan den gamla hederliga Be Delicious (den gröna)... Bara så ni vet ;)

                                               

Lägger upp önskelistan i ny, förbättrad version imorron.. Puss =)

Cleaning lady...

Ja idag började jag minsann min dag med ipoden på högsta volym (Poker face-Lady Gaga på repeat), ut med mattor och täcket på balkongen, sprayflaskan och trasan i ena handen och snabeldraken i den andra... Det gällde nytt liv för min del och slut på livet för damm-råttornas del.. HEHE!!
Det var rätt välbehövligt med en städ-tur och det som var synd var dock att jag inte införskaffat en mopp ännu =/ Jag vill ju ha en rosa som den förra och då måste jag bege m,ig utanför staden gränser.. Kanske kan bli tid för detta senare i veckan.. Skorade dock bort fläckar i köket och hela badrumsgolvet med en disk-trasa.. NÖDEN HAR INGEN LAG!! Såg förövrigt en himla bra grej som dessvärre bara fanns till barn.. En städvagn från vileda som jag lätt skulle kunna tänka mig att ha ståendes i garderoben.. Den skulle naturligtvis vara i en smidig modell som får plats i de flesta garderober, kolla in: 
                                        

Efter städandet var det inte mycket tid kvar innan det var dags att jobb.. Väldigt lite tid faktiskt (jag fick tok springa in på konsum för att komplettera paj-biten jag hittade längst in i frysen i paniken) , så lite att jag var tvungen att ta bussen (skit oxå, dyrt och meningslöst för lår och rumpa) men jag kom i tid iaf (det är väl det enda som räknas)..
Det är lugnt i telefonerna och jag sitter och läser inrednings-magasin (i hopp om nya idéer) och "Vi föräldrar" (i hopp om att stilla mitt bebis-sug) ...
Nu är det dags för en liten fika...         Puss


Happy new year??

Igår var det exakt en månad kvar till min födelsedag =) Det betyder en månad till kalas, en månad tills vännerna kommer (JIPPIE!!!!), en månad till man får öppna piket.. JAG LÄNGTAR!!
                                                            
Men om det bara är en månad kvat till detta betyder det att snart står julen för dörren och kort där efter är det dags för nyårs-firande.. Vad händer i år då mån tro?? Jag vill att det ska bli ett riktigt nyårs firande med glitter och glamour, pompa och ståt... Förra året var mitt och Nickes första nyår och vi firade tillsammans med hans vänner.. En jätte trevlig hemma-fest med lagom mycket folk.. Det jag saknade var dock mina egna vänner.. Även i år vill jag självklart fira med min kärlek men en blandning av båda hans, mina och våra gemensamma vänner skulle verkligen vara roligt.. Jag vill ha snygga brudar i blåsor och klackar och stiliga män i slips och kostym.. M M M =)

Jag ska nog slå till på dessa skor och kanske klänningen till nyår...                                           
                                         

I dag är en riktig seg-söndag... Jag har inte gjort många knop idag.. Är kvar i Hede hos mamsen och vi har precis kommit hem efter en promenad på byn.. Igår träffade jag Annica, Linnéa och Fredrik, vi tog en promenad runt lång-åsen och det var så mysigt att återse en kär vän.. Låt det inte dröja 5 år? tills nästa gång..
Vid 18,00 drar jag mig tillbaka mot staden och imorron är det dags för jobb igen.. Veckan kan bli tung med take på att min älskade Carro har semester HELA VECKAN =( Hoppas hon får en fin vecka i " el Stockholmo" iaf...

Nu är det dags för en stunds vila., På återseende =)    Puss

(Carro Barro min älskade vän, mina tankar finns hos dig) 

Fredags fika??

Ja idag skulle det inte sitta helt fel med en morots-kaka från "Svenssons".. tyvärr ska jag ju inte hem efter jobbet och de hade inte öppet när jag gick imorse så jag måste nog klara mej utan =/
Sitter här på jobbet och njuter av fredags-stämningen.. Ni vet den där speciella känslan, alla är taggade inför helgen, de flesta tittar på klockan oftare än vanligt, en del har klätt upp sig och alla är på bra humör =) Tänk vilken inverkan den kommande helgen har trots allt..

Jag för min del hoppas att jag kan gå ifrån vid 16,00-tiden så jag hinner med bussen, jag hoppas att bomb-avspärrningarna i Brunflo är borttagna och att jag får en lugn helg i härliga Härjedalen.. Förhoppningsvis väntar en helg fylld av skratt, kära minnen som väcks till liv, god mat och myyyyyyyyys (synd att prinsen blir kvar i staden bara)

Nästa vecka jobbar jag 13,00-20,45 pass så då kanske det blir en del gjort.. Jag ska träffa flickorna för en "brunch", kolla på julklappar och stor-städa lägenheten (ska bara köpa en ny mopp först)..

Nu är lunchen slut och det är time to go back to work =7  Trevlig helg =) Pussss

Det lider mot jul...

Jo visst är det nästan 2 månader kvar, men jag kan inte låta bli att kolla in julpynt och mysa med levande ljus =) Jag verkligen ÄLSKAR denna års-tid, nu fattas bara snön så är stämningen komplett... Jag har redan bokat biljetter till jul-firandet, köpt en ny julstjärna och nya jul gardiner, hihi... I år ska julhelgen spenderas i Sandviken hos Pappa och Kari, Mattias, Stina och Tillisen kommer ju oxå och det blir MYSIGT!! Äntligen en jul med barn, det har jag saknat.. Jag som de senaste åren oftast jobbat på julen har ju varit omringad av hundratals förväntansfulla barna ögon och en jul utan barn är ju som en vinter utan snö..
                                                  
I helgen är det underbara, super-roliga och mycket dansanta "Höst-Forum" på skalet =) Jag för min del får nog skippa det i år då ekonomin är lite krasslig och vi har redan bokat och betalt resan till S-vall, men den blir nog minst lika bra... Tar nog en tripp till Härjedalen ändå men för att spendera helgen med mamsen och kolla in "Whovalley"s nya inrednings butik, VDLN Design kanske?? Bara mysa, käka god mat och softa hela helgen, DET VILL JAG!!!

Nu äre snart hemgång och ikväll blir det kyckling med klyftpotatis och mys framför tv:n..  Puss på er

Bytt ät bytt, kommer aldrig igen...

Jaha så var vi stationerade på plan nummer 2 då istället.. Eftersom var avdelning utökas hela tiden behövde vi mer plats och saken var då biff!!

Gick som vanligt på jobbet, en rörig dag med mycket om?? och men??... Tur att jag har min pärla som förgyller mina dagar =) Tack Carro för att du är du... Love you girlie....

               

Helgen lider mot sitt slut...

Ja nu äre bara några få timmar kvar innan jag tvingas släpa mig upp mot jobbet igen.. Helgen har varit både upp och ner =/ Blandad med båda bra och dåliga känslor.. Mitt liv känns lite rörigt just nu, jag får inte riktigt nog.. Jag saknar någon att prata  med, någon som kan sitta bredvid och bara lyssna.. Vet dock inte om jag vill prata eller om jag bara behöver bearbeta själv?? Idag har det varit 2 lååååååånga promenader här på ön och det var jätte skönt att rensa hjärnan lite, överväga, älta osv... Hur kan man vara så lycklig och på samma gång så lessen??

Igår skulle jag ha varit hemma i Hede för att gå till kyrkan.. De läste nämligen upp namnen på alla som avlidit under året och jag skulle verkligen ha närvarat för att hedra minnet av min älskade lilla mormor.. Jag saknar henne så himla mycket och det går inte en enda dag utan att jag tänker på henne.. Tände iaf ljus i hela lägenheten och ett ute på balkongen som bara var till henne..
                                   

Helgen har iaf rullat på, den var alldeles för kort som vanligt.. Jag har dock hunnit med det jag ska och jag hoppas veckan kommer blåsa förbi som en höst-vind.. Den snö som kom i onsdags har nu smält bort helt och det är verkligen en anleding till att bli nere =( Igår var jag mest seg hela dagen.. Jag gick iaf ut på en liten promenad i kylan, vi lagade en smaskig middag med kött, kroketter, bea och sallad.. Ns poker rävar kom förbi vid 23,00 för en omgång poker och jag läste bloggar och softade... Idag vaknade jag vid 9,00 tiden =) Skönt att vara pigg den tiden en helg-morgon.. Dagen har som sagt ägnas en hel del utomhus, jag har bakat kärleks-mums, dammsugit och lyssnat i timmar på min ljudbok.. Så skönt att stänga ute verkligenheten och bara lyssna till andras elände, viktigt att göra detta så man inser hur lyckligt lottad man ändå är trots allt!!

Helgens festande var sådär =/ Vi var i Torvalla på Halloween/20 års kalas men det var väl inte den roligaste av kvällar.. En stor eloge till David och hans kompis som lagt ner tid och energi på att dra ihop detta iaf.. Hade dock gärna sett mer av vännerna där och ett rejält firande av födelsedags barnet hade inte varit helt fel.. Vill iaf tacka Carro och Maria som gjorde kvällen.. G3 var en redig FLOPP!!! Sura miner och tjaffs slutade med en kall promenad hem till Frösön redan vid 00,30 tiden =/

Nu har jag iaf inget festande inplanerat på länge.. Längtar mest tills jag fyller år, då blir det minsann fest med de människor jag håller av och det ska bli sååååååå roligt =)

Nu är det hög tid att hoppa in i duschen.. Sen ska jag banne mig lägga mig och fortsätta lyssna på min bok. HAr gjort mitt för idag..

Mamma.. Jag önskar mig en burk med hjortron-sylt när jag fyller år!! Längtar så himla mycket efter mormors våfflor med mybär på..
Och så önskar jag mig en prenumeration på tidningen "Family Living" =) Puss puss

Utmärkelse....

              Jag är så glad, tack snälla Stina =)

                

        Nu kommer denna utmärkelse med några regler:
        1. Den nominerade får lägga upp bilden på hans/hennes blogg.
        2. Länka till personen du fick den ifrån.
        3. Nominera minst 7 st andra.
        4. Länka till dem i inlägget.
        5. Lämna ett meddelande på den nominerades blogg.

        Jag nominerar följande:

            Annica
            Carro           
            Tvillingen
            Anna
            Carro Barro
            Nea Pea
            Plunsen


RSS 2.0