Var ska jag börja??

Ja nu har jag inte uppdaterat på sååå länge... Har varit hos mamsen och hälsat på i helgen och där finns det inte direkt ett överflöd av datorer =) Lämnade iaf staden på torsdag eftermiddag för att åka till Hede och hämta mina möbler.. Spenderade kvällen framför mammas 15" tv eftersom hennes vanliga var på lagning.. Fredagen var lugn, jag väntade och läste lite.. Sen väntade jag ännu mer och vi hämtade tebax mammas tv från tv-doktorn (jag hotade med att åka tebax hem om vi inte hämtade den) och sen väntade jag lite till... Skulle få besked om jobbet under dagen så jag var lixom lite rastlös och kollade mobilen ett antal gånger.. När jag till slut började utföra en mindre operation (mamma hade en glasbit i foten som JAG! skulle ta ut) så ringer det plötsligt.. Jag rycker till så jag håller på att skära mamma i foten med kniven!! Gapskarattade får jag till sist fram ett "Hallå, Linda här?" Det är Jon som ringer, ahhhhhhhh...... Han berättar att det var 20 sökande och att det bara! finns 3 heltidstjänster så.. Jag hade gjort bra i från mig på intervjun tyckte de båda med de var inte riktigt nöjda så... Okej säger jag och tänker att om jag nu inte får jobbet kan jag ju iaf passa på att fråga om han är singel? Men precis när jag ska fråga säger han plötsligt... "ATT DE ÄR HELT ÖVERENS OM ATT DE VILL HA MED MEJ!! JAG HAR FÅTT JOBBET!!!)
 JIPPIEEEEEEEE!!!!!!!!!! Gissa om jag blev arg, glad, lycklig, förbannad, FÖRVÅNAD?? Ja jag blev typ allt på en gång =) Äntligen ett jobb, som jag har väntat.. Nu ser jag iaf jätte mycket fram emot att på måndag få göra som nästan alla andra jag känner, Gå till jobbet!! Mamsen och jag firade med värsta goda filé middagen och film och popcorn =)

På lördagen var vi i Sveg för att inhandla lite saker till våra respektive hem.. "Dollar store" var målet för vår resa, men vi hann även med en fika på nyan och en tur på STOR Sveg ;) Vi hämtade några fiskar oxå, fula va??
image43
Eftersom vi hade lite bråttom i Sveg hann jag inte träffa några gamla vännor.. Mötte iaf min "Carro Barro" på "Dollars" och mina underbara tjejjor "Anja och Towa"..

Nu är jag iaf äntligen tebax hemma i staden, dessvärre utan mina möbler =( Blev lite krångel med dem, bakfull storebror och en pappa på andra sidor jorden utgör inte de bästa flyttgubbarna kan jag lova.. Men på onsdag får jag dom iaf.. FÖRHOPPNINGSVIS!! Nu ska jag prova lite kläder tills morgon dagen.. Puss Puss

Shit e klockan 5??

Vaknade precis på soffan och tänkte att jag måste ha sovit hur länge som helst? Men klockan är ju bara halv tre så det var ju ingen fara... Var på anställningsintervju med Jon och Håkan imorse, det gick super.. Härliga grabbar med koll på läget på ett avslappnat sätt =) På en scala mellan 1-10 ville jag när jag lämnade lägenheten imorse ha jobbet ca 6.. Å när jag gick därifrån efter intervjun ville jag ha det 8,5 så det var positivt!! =) Var en trevlig läkare som ringde mig imorse oxå ang. "knäppa foten", han rekomenderade sjukgymnastik och gav mig remiss till röntgen.. Tur att jag har tagit tag i det där nu då.. Var upp till Lillänget och fixade med kvittot på Rusta och sen köpte jag faktiskt (tro det eller ej) årets första julklapp!! Det blev till Storebrodern.. Käkade gröt, lyssnade på "Grym" på "OneFM" och läste lite Steig Larsson när jag kom hem.. De där böckerna han skrivit asså, det är ju så bra så bra.. Ringde mamma nyss men fick inget svar =(, fick iaf mezz av pappa och Kari igår.. "De har det underbart på sin semester i Kroatien", härligt för dom!!

Glasögonorm...

Ja idag var hos optikern på besök 8) Och ja jag hade forfarande synfel =( så jag får snällt spendera ännu mera pengar på linser och glasögon.. Var nere på stan och kikade runt lite oxå, införskaffade ett par nya benvärmare och en pincett (eftersom de andra 202 st som jag äger, lyser med sin frånvaro?).. Såg dessutom att "Rusta" hade tagit betalt av mig 2 gånger!! i söndags.. FY PÅ DOM!!! Imorron ska jag åka dit och kräva tebax mina pengar, he he.. Ringde en trevlig kille som hette Jon oxå och bokade in mej på en intervju imorron =) Har lagat Thaimat och kollat tv nu ikväll, annars händer inte så mycket... Blåser som vanligt här i staden så nu undrar jag verkligen.. Var är alla stora, starka killar som jag ska hålla mig i?? That´s the real question?? Hoppas nån dyker upp snart och förgyller min vardag =) Mitt pussel är ju klart så nu får jag sysselsätta mig med korsord istället.. Peace out
image42

Städa, städa, städa...

Det är verkligen det jag har gjort idag! Jag hade värsta sovmorgonen och sen gick jag upp och städade och tvättade.. Jag storstädade hela lägenheten, ja jag till och med skrubbade badrumsgolvet med en svamp! Men nu känns det jätte fräscht och det luktar smaskens!! Var klar vid åtta tiden så då käkade jag lite "left overs" från helgen och kollade in mitt nya favvo program Idol!? Jag har aldrig kollat på det särskilt mycket förut, men nu följer jag det typ varje kväll...
Det kan ju i och för sig bero på en viss S.A.M!!!!!image40 Shit vilken röst den killen har, helt enastående.. Å han ser ju inte helt fel ut heller för den delen=) Annars gillar jag även Daniel, han är Grrrym...
Nu har jag precis spenderat några halvtimmar framför spegeln, jag har provat ut lite nya outfits.. Insåg dock till min stora fasa att mitt ass är jätte stort?? Jag som var så glad för att mina vader har krympt en aning, men allt det goda har något ont i sig sägs det.. Hrmp =( NU ska jag kolla vem som får lämna iaf.. Herrå!!

Sunday.. It´s a good day for shopping =)

Ja idag vaknade vi värsta tidigt! Jag var uppe redan vid åtta! och det är ovanligt.. Vi drack kaffe och sen begav vi oss upp på berget för en runda i motionsslingan, hii hooo... Efter frukost drog vi iväg och shoppade lite i "Lillänget" (en av de få ställen som har öppet på söndagar), vi var oxå på "Ixo house" och sen köpte vi pizza =) Idag köpte vi massa fina rosa saker till mej, ett nytt moppset (det gamla är ju inte rosa) och en ny rosa matta var några av dom.. Igår såg jag en JÄTTE fin rosa verktygslåda som jag önskar mig av tomten.. Annars shoppade vi nya skor idag oxå, 3 par skor på 2 dagar det är jag och mamsen det.. Blir ett par till när lönen kommit, jag har redan spanat in dem =0) Både igår och idag jobbade vi stenhårt på att fylla upp min kyl, frys och mitt skafferi så nu är vi typ 700:- fattigare men massa mat rikare =) Nu har mamma precis begett sig iväg hem och jag är ensam igen, känns tomt och tyst..=( Imorron blir det zzzzzzzzovmorron och sen ska jag tvätta, för jag har verkligen ett berg nu! Hoppas alla har haft en skön helg!!

Even more shopping...

Idag har jag då spenderat dagen med mamsen! Är kul att hon är här och hälsar på =) Vi har varit på värsta shopping hela dagen, me like!! Jag köpte jätte fina skor och klänningen som jag spanade in härom dagen.. Behöver dock lite tillbehör till den nu så det får jag leta i nästa vecka =) Snart är det ju lön så.. Vi hade massa planer på saker vi skulle göra idag, men vi hann bara med shopping =0) Vi lagade jätte god räksallad och nu har vi precist myst framför en film me lite ost och kex.. Nu blir det sova av för imorron ska vi ut på lite mer shopping innan mamma måste bege sig tebax hem igen.. Vi ska hämta ett JÄTTE fint skrivbord oxå som vi köpte idag!!! Sleep tight and dream of the angels..

Ha ha ha...

Ja jag har skrattat massor de senaste 2 timmarna! Jag och Pluns va på bio och vi såg "Supersugen", och NEJ! den handlar inte om oss.. Det var rätt roligt, särskilt en fredag kväll när man är så där lagom trött =0) Vi va på stan lite på eftermiddagen och jag spanade in sjuuuukt snygga cyklar,
image37
image38 
jag vill oxå ha en =( Innan bion hade Pluns och jag hade fredags-mys.. Jag köpte Thaimat och Plunsen åt..
Nu är jag iaf hemma och har inte så mycket mer på schemat ikväll... See ya´ Herrå!

Framåt marsch!!!!

Jo tro det eller ej så går mitt liv faktiskt framåt.. JIPPIE!!!! Jag har precis suttit och skickat iväg några nya arbetsansökningar. Jag var även på möte på Af på förmiddagen och det gick mycket bra, trevlig kille där som pushade på.. Fick lite nya tips på olika företag som jag nu då har mailat. Har även ringt runt lite här på Frösön och ska ut och visa mig i nästa vecka.. SKÖNT!!!! att det rör lite på sig.. Idag är det en underbar höstdag här i Östersund, solen skiner och det är så fint med alla färger.. Men blir varm ända in i själen lixom (oj vad djup jag lät där, hihi..) Ikväll blir det nog middag och bio med Plunsen och sen imorron kommer mamsen på visit, ska bli SÅ roligt!! Vi ska på vant-jakt då, om hon inte har fixat några redan.. Idag var jag åter tebax i den där jäkla rabttcheks djungeln (se tidigare inlägg) och upptäckte att jag hade en rabattcheck på stadium som jag inte utnyttjat.. Köpte ju en jacka där igår och det hade suttit fint med lite rabatt på den så.. Jag var helt enkelt så fräck att jag gick dit och bad att få utnyttja den i "efterhand". Jäkla trevlig och hjälpsam personal på det där stället, inga problem var det.. Typ 350:- fick jag tillbaka rätt i handen!! Tjoohooo.. Inte helt fel kan jag säga.. Nu väntar en stund framför pusslet och sen åter ner till staden för en dejt med Pluns då.. Har sett en fin klänning som jag måste titta närmare på oxå =)

Ännu mera pain...

Jaa som att foten inte var nog dålig som den var.. Nu skulle jag dessutom inviga mina nya klackisar idag och fick naturligtvis ont i en tå, AJ AJ AJ!!! Igår kväll började även höger axel att strejka, nån som har hört talas om "musaxel"?? Om det inte fanns innan så finns det GARANTERAT nu..
Dagen har vart låååång.. Vaknade vid 8-tiden av att grannen fortsätter bygga om sin lägenhet och slår i ca 500 spikar i minuten..  Kom nyss hem från affären och ser att det är visning på en lägenhet här i huset? Hoppas det är därför det har vart så mycket oväsen de senaste dagarna och att det blir lungt framöver (sannolikheten=NOLL!!!) Har varit på stan idag och köpt den nya jackan!! Det är verkligen snygg tycker jag.. Pluns köpte nya skor som oxå va fina.. Är på jakt efter nya vantar så jag ringde mamma för att be henne kolla upp saken i sin lilla by.. Jag vill ha fina, mönstrade, stickde (gärna rosa) vantar  som nån liten gumma har lagt ner sin själ i.. Jag har visserligen fått en del vantar genom åren men det tar vanligtvis några år innan jag lär mej tycka om dom.. Så när jag väl frågar efter "dom där vantarna som jag fick.." , har mamma redan använt dom så då är dom för stora =( Nu har jag endast de röda på bilden, ett par lovikka (som är för varma än) och ett par som min storbror fick när han var typ 5 år!! Eftersom min mormor är över 96 år har hon svårt att få till mönster, annars stickar hon fina vantar.. Just nu har jag lixom rosa mössa och sjal och sen röda vantar till det, ni ser ju själva... Inte riktigt rätt...
image34
Nyss när jag var på Konsum hände en del saker.. För det första så flöratar jag GRYMT! mycket med killen som står och pratar i telefon på andra sidan frysdisken, blink blink...Han är inte sen och hänga på och det blir en segdragen kamp om vem som ställa sig i kassan och lämna affären först.. Man vill ju helst bara stanna kvar och vila ögonen på något vackert =0) Sen när jag väl ger upp och ställer mig i kassakön (som tar lång yid för tjejen framför är mer intresserad av att prata i telefon än att betala) så spyr plötsigt kassörskan gall över mig.."Alltså VISSA människor, jag säger bara det!!" Jag står som ett ? och undrar hur hon haft tid att lägga märke till oss som dragit oss kvar i affären längre än nödvändigt?? Men det visar sig att det naturligtvis inte är mig hon är irriterad på utan tjejen före, hon med telefonen.. Ja jag förstår henne faktiskt! Hur kul kan det vara att sitta och lyssna på detta evig surr hela dagarna och behöva säga till att folk ska "trycka sin kod, trycka på klar etc etc..." när personen på andra sidan disken knappt ser på en?? Nääää!! jag kommer aldrig mer att prata i telefon när jag ska betala i en kassa, det är då ett som är säkert!!

Pain, pain, pain...

Inatt var jag uppe till typ halv tre och jobbade med mitt CV, det börjar ÄNTLIGEN! likna något.. Vid 8-tiden! imorse vaknar jag av att grannen håller på och?? Bygger om hela sin lägenhet låter det som, inte så roligt.. Lägger en kudde över örat och lyckas trots OVÄSEN somna om.. Vaknar vid halv tio och måste gå upp för att ringa farbror doktorn.. Eftersom jag varit så duktig och sprungit rätt ofta på sista tiden har min dumma fot naturligtvis slutat funger som den ska.. Det här håller ju inte, snart är ju skidsäsongen igång och då kan jag ju inte gå runt med den här gamla skiten, hmm... Skulle på möte på AF kl. 13.00 trodde jag men det visade sig vara imorron kl. 14.00, jag och tider... Träffade iaf. Plunsen för en fika på stan som naturligtvis resulterade i lite shopping :) En ny sjal blev det bland annat...

Pluns med "Chai-latte" muntasch...               Jag äter macka (som alltid då=D)           
                                                   
                              Söta som socker...
                              image31                             

Idag provade jag den snygga Helly hansen jackan jag sett tidigare i veckan.. Den satt perfekt! Priset däremot var inte lika perfekt, 1700:- är en del när man är pank.. Men eftersom jag verkligen "BEHÖVER" en ny jacka så får jag kanske slå till trots allt... Morgondagen får utvisa..
Efter några timmar på stan blev Pluns trött sina fötter,  då fick hon åka lite helikopter så hon skulle bli glad=) igen..
image32 Floff, floff, floff, floff... Whhiiiiiiiiii=D

Jag lämnade in en platsansökan på stan idag och har skickat i väg några nu oxå, hoppas hoppas hoppas...
Take care...

Allmän ångest... och "Dagens i-lands problem"

Jag drabbades precis av ett AkUt och mYcKEt oVäNtaT fall av ålersnojja!! Jag insåg plötsligt att jag snart uppnått den aktingsvärda åldern av 23 år! För 10 år sedan såg jag mej själv med; sambo, bebis, hus och bil vid det har laget och vad har jag istället? Bostadsrätt i andra hand, andras barn till låns (ibland), kraschade förhållanden bakom mig och inget körkort!!!! Inte för att det är helt fel det heller, men tänk hur annorlunda livet kan te sig?
Surfade in på "Ramundberget.se" (min tidigare arbetsplats, de senaste 5 vintrarna) och insåg plötsligt; jag ska inte jobba där i vinter???? Hur i hela h-vete ska jag klara mej utan att få börja varje ny dag i ett underställ och med stickade strumpor på fötterna?? Jag vet faktiskt inte om jag klarar det här... "Ingenting är omöjligt" är ett uttryck som jag anväder rätt så ofta och beskriver mig ganska bra så...  Jag får väl helt enkelt stå fast vid det, hur SVÅRT det än kan bli...

Anyway... Satt precis och bläddrade i nya numret av "Amelia" och hittar så mycket roliga saker och inspiration till lägenheten =0) Synd bara att det inte finns så många "roliga och inspirerande" butiker här i staden.. De få som finns här har visserligen många fina saker, men även Fiiiina priser.. Hur ska jag ha råd med det? Prioriterar jag fel eller? Hmm...


Pussel, pussel...

Imorse när klockan ringde var jag så trött, så trött... Var tvungen att lägga mej igen efter det att jag gått upp, somnade om omedelbart.. Vaknde vid 10 och tänkte att nu MÅSTE jag verkligen gå upp, men innan jag hunnit resa mej har jag somnat om (igen!!) Vaknade nästa gång vid 11 och då kom jag äntligen ur sängen, seeeeegt..

Har inte gjort att för mycket idag, mest pusslat hela dagen faktiskt.. Började på ett nytt 1000-bitars pussel igår och det är halvklart nu iaf..
image25
Trist att det går så fort, men har man väl kommit igång är det svårt att sluta =0)
Gick iaf ut en sväng och handlade på eftermiddagen, "Konsum" fick stå för den sociala biten idag.. Pratade med Plunsen (som hade STORA problem med en persienn) och vi bestämde en fika imorron.. Skulle förresten på en fika idag med en grabb här i staden, men jag hörde inget?! Märkligt, märkligt! Kanske blev jag FET-dissad, vem vet?
Nu har jag iaf tagit ett bad, tänker brygga kaffe och slå mig ner framför tv:n.. Måste nog ta itu med mina naglar oxå, de ser ut som Skit!!
Ska på bas-info på AF imorron, vad nu det kan ge?

Vinter!! Eller inte...

På med kläder och ut i det vackra vinterlandskapet, eller?? image19
Nej riktigt så var det inte, snön var nästa helt borta när jag kom ut =(... Solen sken och för varje steg jag tog fick jag plocka av mer och mer kläder, mössa, vantar, jacka och dunväst behövdes defenitivt inte..  Så var det med det. Väl nere på stan gjorde jag ett seriöst besök på AF, satt i nära två timmar.. Jag kikade runt lite på stan men hade bestämt mej för att inte handla något idag eftersom situation "Ekonomi" inte är den bästa just nu. Men så kom jag på att värmeljus behövde jag faktiskt , så ett besök på "Clas Ohlson" (stammis där nu va?) blev det.. Det var den söta killen som diggade min mössa (se tidigare blogg) som satt i kassan, "YES" tänkte jag och lade upp mina varor på bandet.. När han, den söte (som förresten heter Kristian;) frågade om jag ville ha kvittot svarade jag "JA!" bara för att få flirta (eller jag mena prata) lite extra med honom.. Han var naturligtvis Uuuurrr trevlig, hihihi.. Så med rosiga kinder och ett kvitto på nära 200:- i påsen gick jag med raska steg mot bussen, det gick inte idag heller..
Var en en liiiiten sväng på "Intersport" oxå och eftersom jag redan "breakat" min deal med mej själv kunde jag lika gärna slå till på en Yoga matta oxå ;0)
                                                                        
Lycklig som ett litet barn sprang jag nu till bussen för att inte "fastna" för någon mer fin liten sak..

Väl hemma hade min snögubbe nästan tinat bort...
image21
och på den nu gröna gräsmattan stod istället en...
image22
och betade...

Underbara SNÖÖÖ!!!!!!!

Jaha så kom den ÄNTLIGEN! till mej oxå =) Satt och uppdaterade meritlista och annat jox halva natten, så när jag väl sommade var klockan efter 3.. När sen kl. ringde vid 9.00 imorse vill jag inte alls gå upp, tänkte att dagens bestyr gott kunde vänta.. Hade fått 2 mezz under natten/morgonen som jag iaf slängde ett öga på, å vad står där om inte.... "DET SNÖAR!!!!!" sänt av plunsen 07.10, hon som just då befann sig i sin lägenhet på andra sidan stan.. image18
JIPPIE!!!!! Jag fullkomligt flög upp ur sängen och ut i trosor, tofflor och en liten kofta.. Brrrr!!! kallt var det, men vad gjorde det nu när mitt underbara SNÖ! äntligen kommit..
Gjorde en liten snögubbe och gick sen in för att klä på mig och göra mig iordning för dagens bestyr... Var en duktig flicka och skickade lite mezz till min vännor, (något som jag inte gör allt för ofta) och blickade snabbt igenom nattens arbete.
Nu fortsätter jakten på jobb och jag ska bege mig till Arbetsförmedlingen så fort jag druckit ur mitt kaffe! Wish me "GoOd LuCk!!!"

SNÖ!!!!!!!!!!

Ja det är faktiskt SANT!!! Mamma ringde och berättade att det snöade hos henne idag!! Ida ringde och berättade att det snöade hos henne oxå, men jag då?? VARFÖR SNÖAR DET INTE HOS MEJ?? Mycket orättvist och tråkigt =(
 Var tvungen att samla mina tankar så jag begav mej upp på berget för en runda i motionsslingan.. Många hurtiga människor var ute i spåret idag.. Gamla, unga, löpare, powerwalkare och en del som bara njöt av naturen. Folk är verkligen aktiva här på frösön, lite skillnad från härjedalen där man har tur om man överhuvudtaget ser en människa när man är ute ;) Provade pulsklockan nu när den varit inne på lite reparation och den verkade fungera alldeles utmärkt, synd bara att jag inte fattar vad som är vad?=)
Pratade med pappa nyss och han berättade en lite hemlis, Stina ska ha barn!!! Så himla roligt, jag är sååååå avundsjuk.. Hoppas allt går bra, tänker på dej gumman!

Nu efter en välbehövlig dusch, slänger jag ner mej i soffan med en tallrik gröt och ser en film... =0)

Linda dag...

Min kloka och älskade vän Teresa brukar ha vad hon kallar  "Teresa dag"... På dessa dagar gör hon bara saker som hon vill och tar hand om sig själv.. Idag hade jag en sån dag och den kom att heta "Linda dag".. Jag hade inga måsten och jag tog hand om hela mej. Jag gjorde visseligen saker som inte är det roligaste jag vet, men det var enklare på nåt sätt eftersom jag inte var "tvungen" att göra dem.. Jag slängde ut alla mattor och dammsög hela lägenheten, efter det gick jag iväg och hyrde dom där filmerna och kröp upp i soffan med en stor godisskål!! Då hade jag lixom gjort mej förtjänt av det..  På eftermiddagen gick jag iväg och handlade, då tog jag dessutom med mej alla sopor som skulle till återvinningsstationen.. Sånt som annars kan kännas tungt att ta tag i gick plötsligt lätt, bara för att det inte längre var "måsten"... Jag köpte massa bakgrejjor och gick hem och bakade en kaka.. Jag tog ett låååångt skumbad och sen gjorde jag något som är bland det värsta jag vet.. Jag rensade lite i avloppet!!!!! Usch, blä, urk, fy, det går inte att  med ord beskriva hur äckligt jag tycker det är.. Kollade iaf in nya avsnitten av "Svensson Svensson", sjukt roligt program.. Jag säger bara en sak.. "Allan Svensson rules!!!" 

Här är ett resultat av dagens tidigare kreativitet.. image16
Rätt så cool va?? ;0)

Lördag igen, redan??

Den här veckan gick väldans fort... Fattar inte att tiden kan gå så fort när man gör typ, NADA!!! Idag är vädret ganske trist här i Östersund, regnet hänger i luften och det blååååser (som om det inte gjorde det jämt?!)
Har iaf redigerat lite bilder och tänkte kila iväg och hyra en film nu.. Godis, film och mys i soffan har jag på schemat idag än så länge..

Rabattchecks djungeln...

Då var det dags igen, en ny dag, nya regndroppar och några nya händelser... Gick ner till staden för att hämta ut min klocka som jag lämnade in igår.. Killen i klockaffären hade efter STOR möda lyckats få till den.. "Du har en av de mest avancerade pulsklockor jag någonsin varit med om, byt till Polar!!" var hans slutgiltiga besked till mej. Jag gav honom ett bländande leende  och placerade min nu lagade och tydligen "väldigt avancerade" klocka på armen... Inte en chans att jag byter nu när den fixad, trodde han det eller?? 
Eftersom jag numera eftersänder faderns post hade jag ett brev i väskan som skulle på lådan.. Kunde däremot  inte riktigt dra mig till minnes var den låg, så jag gick in en sväng på H&M för att tänka efter.. Dagens uppdrag var att hitta en ny cardigan, gärna en brun.. Ser den på håll på en hylla längre in i affären och tänker att den kan nog funka.. Beslutar dock att första lägga brevet i postlådan så det inte glöms bort, så jag går ut på gatan igen och tar fram brevet. Det är nu jag upptäcker att jag tagit med mej fel brev?!! Det är ju mitt namn på kuvertet och brevet kommer dessutom från just H&M.. Vad kan nu finnas här i tänker jag? Jo en rabattcheck samt en bonuscheck att utnyttja.. YES!! Precis vad jag behövde.. In på H&M igen och köper en ny, brun och fin cardigan och "sparar" (inte tjänar) dessutom massa pengar, kan det bli bättre?? Jag är annars en sån person som visseligen blir glad över rabattcheckar och dyl, men som iaf ALLTID glömmer dom hemma..
image14

Strosar en liten sväng runt på stan och tittar på folk.. Möter ett ungt par och tjejen stirrar på mig som aldrig förr.. Hon släpper sin killes hand och kommer emot mej, "å nej" tänker jag.. "Vem är det här nu då, alldeles säkert nån jag borde känna igen??" Piiiinsamt värre.. "Ellinor??" säger den för mej helt okände person och tar tag i min arm.. "Eehh nae.." svarar jag och inser att det för en gång skull inte är JAG som gör bort mej, skönt att veta att det finns fler där ute =0)
Missar precis bussen när jag kommer utspringandes från domus med händerna fulla.. Väntar lydigt på nästa och när jag äntligen är ombord slänger jag mej (och mina kassar) ner på sätet.. "KLIIIRRRRRR",  ifall det var nån på bussen som missat att jag besökt glasbanken så är även de människorna garanterat upplysta om det nu..

Vilse i skogen, irrar jag omkring...

Jaha det är så här det går när man försöker vara lite aktiv?? Ojojoj vad kan man annat säjja?? Efter att ha kokat ihop en soppa och invigt den rosa mixern tänkte jag att lite motion skulle göra gott... Spurtade upp på berget och sprang en motions slinga däruppe.. Mötte några andra hurtbullar och krockade nästan med 2 st rådjur som stog mitt i spåret!! Värsta längsta uppförsbacken och jag är så trött att jag måste titta ner i marken för att orka ta mej till toppen, när jag äntligen närmar mej tittar jag upp och.... Hipps vipps där står dom och tittar på mej, tror ni jag blev lite rädd eller?? En aning=0/
Fortsatte iaf och när jag kom upp till tornet tänkte jag att jag kunde nog fortsätt springa i skogen.. Visste att jag sett en stig nånstans i närheten så jag begav mej ut i den okända terrängen... Efter mycket irrande åt både höger och vänster hamnar jag till sist mitt i en jäkla "Downhill bana"??? Vad gör den där?? Blir lite konfunderad och tänker att här kan jag ju inte springa, då blir jag ju överkörd!! Å mycket riktigt dröjer det inte länge förrän det kommer ett gäng unga killar och blåser förbi, tur att jag höll mej ur banan!! Försöker förgäves ta mej ut på vägen igen, men icke.. Så det är bara att fortsätta snubbla över stockar och stenar ett tag till. När jag äntligen når den asfalterade trottoaren är jag så lycklig att jag spurtar hela vägen hem =0) Snacka om att det blev motion..
image13
Kanske finns det fler än jag som tycker det kan kännas lite knivigt att hålla ett jämnt tempo i sån här terrän??

Guldresenär på stadsbussarna...

"Men gud så pinsamt" blir dagens första kommentar.. Har lite smidigt trängt mej först i busskön och när jag stämplar kortet har jag inga pengar på det?? Eftersom jag har ipod lurarana i öronen hör jag inte vad busschaffisen säger heller.. Plockar snällt ur lurarna och ställer mej åt sidan när jag insett mitt misstag.. Börjar sedan rota igenom väskan på jakt efter lite cash istället,  men det är då det blir ännu mera pinsamt... Jag har inte ett ruttet korvöre!!! Eftersom jag var SÅ! smart och stoppade i alla mynt i spargrisen innan jag gick till bussen.. Tittar ner i golvet och säger med min allra lenast röst "Jaha jag får väl gå då", självklart är chaffisen en vänlig man som låter mej åka med iaf.. Skäms dock så mycket att jag hoppar av i stan istället för att åka med till Lillänget (dit jag egentligen skulle)... Plocka lite vuxenpoäng och laddar busskortet innan jag beger mej vidare, den här gången till Lillänget för att besöka "K.o.o.l"... Upptäcker till min stora besvikelse att affären inte ens ligger kvar där uppe!! Allt detta för vaddå?? Tänker att har jag åkt ända hit måste jag iaf köpa med mej nånting hem.. Slutar med en ny tavla och en pedalhink till badrummet, som naturligtvis är så stor och klumpig att det blir till att sätta sig på bussen igen och åka raka vägen hem... Väl hemma slår det mig att när jag lämnade in min klocka i förmiddags bad reparatören mig komma förbi med instruktionsboken, så jag sätter mig snällt på bussen ner till staden, IGEN!!! 
image11 
                                                             +                                                              
image12
                                                        = SANT!!!!!


Oj oj oj...

Vilken dag... Idag har jag varit värsta atleten! Jag har varit på hajk i värsta vädret.. Gick upp till tornet och utkiken i ösregn och orkan vind, det var "uppfriskande" kan jag säga... Tänkte att jag behöver röra mer på mej så jag inte blir "stel i lederna" som mormor brukar säga.. Annars har det varit en inne dag med lite tv och annat hemma pyssel.. Som det premiär lejon jag är var jag ju bara TVUNGEN att besöka "Subway" som hade Grand opening idag, det blev "Take away" hem till Plunsen och middag framför tv:n där.. Vi väntade tålmodigt i 3 timmar innan han äntligen kom våran Brian.. Den var en dum man på kanal 5 som sa att Brian inte skulle komma till oss nästa vecka och vidare, WHAT??? Hur ska vi klarar oss utan honom??
 Nu är jag iaf hemma igen och ämnar spendera det som återstår av kvällen på msn och framför min gode vän tv:n.. Men först lite te i min fina rosa vattenkokare.. Check it out..
image9

Måste ju bara lägga ut en bild på den omtalade rosa mössan, så ni kan förstå hur lyckligt lottad jag är.. ;0)
image10

Ooppsss, I did it again...

Jag är ju helt fenomenal på att tabba mej.. Nu skulle jag så stolt visa upp mina redigerade bilder, men vad gör jag då?? Jo jag raderar hela skiten!!!! Och på den här stenålders datorn är ju inte heller en systemåterställning möjligt.. När min RIKTIGA dator kommer hem från Tyska Landet ska den här burken UT!, det ska vi allt bli två om... Annars har kvällen spenderats hemma i soffan, lagade en gourmetmiddag (bakpotatis med röra) och tittade på tv. Fixade lite på badrummet igår kväll men det blev inte riktigt som jag hade tänkt mej.. Hade ju ingen slagborr att borr hål i väggen med så jag testade att fästa med mattejp istället, det funkade inte så bra.. Nu har jag suttit på msn och i telefon i flera timmar så nu måste jag ägna mej och något annat, sova kanske?? Tål att tänkas på.. Sov gott allihop...

Tar det piano...

Idag gör jag inte mycket alls faktiskt.. Jag vaknade som vanligt vid 10.30, shit vad jag sover mycket!! Såg en film gömd bakom nerdragna persienner och drack nån liter kaffe.. Laddade ner och lyssnade på Nina Kinerts låt "Your eyes" (den från Saab reklamen).. Nån som vet vad låten som "Nibe" använder i sin reklam heter?? Tror att det är en rätt så gammal låt, heter den kanske "Only you" eller något sånt?? Kommentera gärna om du vet =) Gjorde iaf ett ryck på eftermiddagen och tog mig iväg ut.. Sprang (och gick) en låååång tur här på ön.. Hade naturligtvis med mig min trogne vän ipoden, hur skulle jag klara mej en endaste dag utan den??                                                                                          
Tanken var väl att jag skulle ta en sväng om med snabeldraken idag oxå, men det kan vänta till helgen.. Bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete.. Herr Blomberg (min diskmaskin) fick iaf jobba lite idag=)

Spenderade en hel del tid här framför datorn idag då jag upptäckte ett nytt redigeringsprogram.. Jag redigerade om nära 200 bilder från i vintras och de blev SÅ! bra.. Några exempel av min kreativitet kommer här lite senare... Nu ska jag fixa käk och sen slappa lite framför tv:n (för ovanlighetens skull)... 


 

Pinkday...

Idag vaknade jag av att regnet öste ner.. Men vad gjorde det när jag fick ligga kvar under täcket hur länge jag ville =) Jag packade med mej paraplyt (som Inte kom till användning) och begav mej mot staden.. Gjorde ett besök på arbetsförmedlingen och shoppade lite nya saker till lägenheten. (Inte på arbetsförmedligen förståss).. Samlade maSsA vuxenpoäng idag =), mamsen blev nästan lite orolig för mej.. Fixade det där med jobbsituation, köpte konstiga lampor på en väldigt avancerad lampaffär, fixade med banken, besökte Clas Ohlson och ringde mamma 2 gånger! (Första gången för att gatan som jag skulle till inte låg där den skulle och sen för att fråga hur man skaffar hemförsäkring (Snacka om VUXENPOÄNG!!!) Blev mycket rosa idag för ovanlighetens skull =), men det är
 ju så fint.. Kolla själva..image6

Jag hade min nya rosa mössa på mej idag och fick värsta kommentaren av killen i kassan på "Clas Ohlson".. Han gillade den skarpt, precis som jag (och den lilla tanten oxå =)..

Se så glad den andra ankan blev när han fick en ny vän..

Annars har jag inte gjort så mycket annat idag.. Mest druckit kaffe, suttit här å pysslat på och arrangerat ett foto med ett av mina nya fina scrapbooking papper... När jag sen skulle sätta upp det fina arrangemanget på väggen gjorde jag en typisk "Linda" såklart.. Tänkte använda ett hål som redan fanns där, men hade ingen skruv som passade så jag tog en liten spik istället =) Spiken åkte naturligtvis hela vägen in så när jag skulle få ut den lite så kom jag på den brillianta idén... Jag sätter munnen mot målet och lixom suger ut den lite så blir det värsta bra.. Ack så fel jag hade.. Det hela slutade med att jag fick fulla luftrören och lungorna med borrdamm, host host.. Lägenheten börjar iaf likna nåt, trots mina små (och StoRa) missöden .. Nu ska jag sätta mej och tänka över situation badrum och ful vägg i hallen... På återseende...


Nu var den äntligen här...

När den efterlängtade helgen äntligen kom var den över lika snabbt.. Eftersom ajg både jobbat och passat barn hela veckan var jag verkligen helt slut.. Min annars så lugna och sysslolösa tillvara byttes för en vecka ut mot jobb, barn som skulle badas, läggas OCH gödas!, kläder som skulle tvättas, leksaker som skulle plockas upp från golvet (för att inte försvinna in i dammsugaren) mm. mm. mm... När lördagen till sist kom var jag tvungen att kliva upp 7.00! för att hinnan med bussen hem till staden... Efter att ha på bussen skämt ut mej totalt (Busschaffisen skrämde mej faktiskt när jag sov!) kom jag äntligen hem... Jag hann dessutom med både en shoppingrunda och en myskväll med Plunsen..
 

Lite nya saker till lägenheten, en gourmetmiddag bestående av chickybits i Idas ENORMT! stora ugn och en film kväll med godis och popcorn senare sprang jag tillsist hela vägen till bussen, bara för att se baklyktorna försvinna i mörkret.. Hahaha...
image4

Söndagen spenderade jag hemma i lägenheten.. Pappa och Kari kom förbi med mAsSa saker till mej, Whhiii.. Nu börjar det nästan likna ett hem.. Det kommer bli så bra när det är färdigt.. Hoppas mamsen kommer med mina möbler snart..

RSS 2.0